• bibliotek
  • sok till gymnasiet
  • studieekonomi

IT - INFORMATIONSTEKNOLOGI I UNDERVISNING

Ådalsskolan genomförde 2011, som en av de allra första gymnasieskolorna i Sverige, en storskalig satsning på surfplattor som IT-hjälpmedel.

Som elev innebär det att du får förmånen att nyttja en surfplatta under tiden du är elev på skolan. Sköter du om din platta och vill behålla den efter din studietid så kommer du att få möjligheten.

Din surfplatta använder du som hjälpmedel på en mängd olika sätt:
  • Skriv ner och spara dina lektionsanteckningar.
  • Filma, eller fotografera för redovisningar.
  • Nå dina kamrater online genom inbyggda och extrafunktioner.
  • Låna böcker på biblioteket och läs dem som e-böcker.
  • På flera av våra kurser använder vi Onlinebok vilket gör att du har allt samlat i din surfplatta.
  • Har du en text i din surfplatta kan du lyssna på texten också, t.ex. under bussresan på väg till skolan!
  • Surfplattan är för oss också ett verktyg för att du ska ha meningsfullt tidsfördriv på skolan. Nå dina vänner via sociala medier eller surfa. För oss är det naturlig del av ditt liv!

Surfplattan kompletterat med moderna datorsalar för specifika ändamål, t.ex. CAD, Adobe Creative Suites osv. gör att eleverna har mycket goda möjligheter att arbeta aktivt med olika projekt såväl lokala som nationella och internationella..