Jag skriver i dina ord

Författarcentrum i Väst inbjuder gymnasieelever på Ådalsskolan att delta i skrivartävlingen "Jag skriver i dina ord". Den går ut på att skriva en egen valfri typ av text utifrån en egen existerande dikt eller låttext.

Finns det en novell i din favoritdikt, en haiku att basera på världens bästa refräng eller kan man se låttexten från en annan persons perspektiv?

Man kan ta ut svängarna rejält! Man kan leka och plocka isär texten man utgår ifrån, parodiera den, argumentera med den om man tycker den är dålig -eller låta den inspirera till att skriva något helt eget och annorlunda. Bidraget ska vara skrivet på svenska och får vara Max 6000 tecken inklusive blanksteg.

Tre vinnare ska utses. I priserna ingår bland annat en vinstsumma till var och en samt bokpaket. Vinnaren av det större förstapriset kommer dessutom att få sin text publicerad i tidskriften Ponton.

Inlämning sker direkt på deras hemsida via en uppladdningsfunktion. Deadline är 26 februari. Läs mer om tävlingen på deras hemsida www.jagskriver.nu.