Tio frågor samt svar till SYV, Q&A

• Jag är inte antagen till sökt gymnasieprogram, hur gör jag nu? Vänta tills terminstarten då reservplatser tas in i turordning efter meritvärde.
  • När och hur kommer svarsbeskedet till gymnasiet? Den 1 juli ska beskedet komma. Du loggar in på www.sokgymnasiet.nu med ditt användarnamn och lösenord. OBS! Viktigt att du svarar på beskedet senast den 28/7.

• Jag har tappat bort mitt lösenord till www.sokgymnasiet.nu, vad gör jag? Du kan kontakta antagningskansliet i Timrå t.o.m. vecka 27: Lennart Fridlund Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Telefon: 060-16 32 91

• Var kan jag se antagningsstatistik från den preliminära antagningen? På www.sokgymnasiet.nu

• Jag är sökande idrottselev, vad gäller? Ådalsskolan har lokalt anordnad idrottsutbildning (LIU). Du söker till både ett program samt till idrotten. Att vara antagen till idrotten garanterar dock inte att du per automatik blir antagen till själva gymnasieprogrammet du vill gå. Du tas in på gymnasiet på samma premisser (sökande i första hand) som andra sökanden förutsatt att du är folkbokförd i Kramfors kommun eller inom samverkansområdet (Timrå, Örnsköldsvik, Sollefteå, Sundsvall, Härnösand och Ånge). Då konkurrerar du med dina grundskolebetyg. Om du är folkbokförd utanför Västernorrlands samverkansområde gäller andra regler. Då blir du bara antagen i första hand om inte sökt program och inriktning finns som skolförlagd utbildning i din hemkommun eller i eventuellt samverkansområde som tillhör hemkommunen. Annars blir du antagen i andra hand (frisök), vilket innebär att du bara blir antagen till sökt program om det finns platser över efter att alla förstahandssökande är antagna. Samt att du oftast inte har rätt till inackorderingsbidrag från din hemkommun för boende.

• Jag vill ändra mitt gymnasieval, hur gör jag? Då sista ansökningsdatumet för gymnasievalet har passerat får du göra en sen ansökan. Notera att du blir antagen i andra hand (frisök). Kontakta studievägledare på grund- eller gymnasieskola eller antagningskansliet i Timrå.

• Hur får jag information om när skolan börjar? Datum, tid och plats kommer att presenteras här: https://www.kramfors.se/barn--utbildning/gymnasium/adalsskolan/lasarstider.html

• När rapporteras mitt betyg från sommarskolan in? Den 28 juni. Detta är sista datum för komplettering.