Profiler

HOCKEY
Kramfors är en liten stad mitt i Sverige med ett grundmurat intresse för ishockey, vilket lett till att man låtit bygga hela tre ishallar. I kommunen finns fyra seniorlag; Kramfors Alliansen i div. 2, IFK Nyland, Höga Kusten Hockey samt Lugnviks IF i div. 2. Att hela bygden andas ishockey är ganska självklart eftersom kommunen är belägen mitt emellan Timrå och Örnsköldsvik (MODO).

Vi vänder oss särskilt till dig, flicka eller pojke som vill utveckla din talang både under skoltid och under fritid. Vi samarbetar med föreningslivet och har ambitionen att bidra till att fler juniorlag startas i kommunen.

Initiativtagarna till utbildningen är, förutom Ådalsskolan, eldsjälar inom hockeyn i Kramfors som både har erfarenheter och utbildning som de nu ställer till förfogande. Dessutom har de ett stort kontaktnät i hockey-Sverige som gör att duktiga och talangfulla spelare blir uppmärksammade och kan få chans att gå vidare mot en elitsatsning.

Exempel på detta är Linus Ullmark som gick till Modo höstterminen -09 och Viktor Lindén som gick till Luleå höstterminen -10.

Tidigare har klubbarna i kommunen bl.a. levererat elitspelarna Magnus Wernblom (Modo), Tobias Viklund (AIK) och Tobias Enström (Modo-Atalanta Trashers och nu Winnipeg jets – NHL), bröderna John och Jens Westin (Modo/Espoo Blues), Mario Kempe (Modo), Erika Grahm Modo och Adrian Kempe, Modo.

Du som drömmer om att få träna och spela hockey på skoltid kan göra det i Kramfors!

TENNIS
Är du en spelare som vill ge tennisen en ärlig chans och på samma gång utvecklas som person? Kan du även klara dig själv och sköta ett eget hushåll? Då är Ådalsskolans Tennisprofil rätta utbildningen för dig!

Här kommer du att få tre tuffa, men mycket roliga och utvecklande år. Alla som söker skall komma till oss för testspel och intervju. Ni kan själva bestämma datum för detta när det passar er.

Anläggning:

Vi har tre inomhusbanor med världens bästa hardcourt underlag, (plexipave competition - mjuk hardcourt). Vi har även tre grusbanor. Vi har också vårt eget gym i tennishallen och all övrig utrustning som behövs för att genomföra modern fysisk träning (medicinbollar, häckar, mattor, balansbollar, stegar mm). Vi har också tillgång till Kramfors idrottsanläggning som ligger i anslutning med tennishallen. Där finns det löparbanor och fotbollsplaner vilket gör att det finns ytterligare möjligheter till fysisk träning. Uppe vid skolan har vi även Ådalshallen där det finns tre idrottshallar, två gym och en simbassäng.

Utbildningen bedrivs i samarbete med Kramfors Tennisklubb.
ishockeyTGcelic stor